Световният номер 2 Новак Джокович не успя да оцелее в третия пореден маратонски мач, който изигра в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло. След като се измъкна срещу Жил Симон и Пабло Кареньо Буста в предишните си два двубоя, този път сърбинът не успя да се пребори с Давид Гофен и отпадна в четвъртфиналите.

Белгиецът се наложи с 6:2, 3:5, 7:5 в изключителна битка, продължила два часа и 37 минути. Той записа първа победа срещу носителя на 12 титли от Големия шлем и ще се изправи срещу Рафаел Надал или Диего Шварцман в спор за място на финала. Другият полуфинал ще противопостави изненадващо достигналите до тази фаза Алберт Рамос и Лука Пуи.

Джокович не успя да стигне до полуфиналите в четвърти пореден турнир, след като загуби от Ник Кириос в осминафиналите на мастърса Индиън Уелс и в четвъртфиналите на турнира "АТП 500" в Акапулко и от Денис Истомин във втория кръг на Australian Open. Така единственото участие на бившия номер 1 във финална четворка през 2017 г. остава в първия му турнир за сезона - в Катар, където спечели титлата.

Dnevnik.bg