В опит да стигне до 11-ия си финал в княжеството деветкратният шампион ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен, който отстрани Новак Джокович след вълнуваща 157-минутна битка. Другият финалист ще бъде определен от двубоя между испанеца Албер Рамос и французина Лука Пуи.

Надал срещна голяма съпротива от заемащия 41-ото място в световната ранглиста Шварцман и трябваше доста да се потруди за третата си победа от три мача с 24-годишния аржентинец.

Шварцман започна двубоя с пробив на нула, но Надал бързо се съвзе от слабия първи гейм и спечели четири последователни, за да поведе с 4:1. Сетът изглеждаше решен, но аржентинецът показа страхотно желание за борба и не само изравни при 4:4, а дори стигна до "скрит" сетбол в деветия гейм.

Носителят на 14 титли от Големия шлем обаче за пореден път демонстрира железни нерви, спаси подаването си, след което сложи край на първата част с трети пробив в подаването на съперника.

Втората част също премина през доста обрати. Надал удължи серията си до четири последователни гейма, за да поведе с 2:0. Шварцман веднага върна пробива, а в петия гейм отново спечели подаването на испанеца за 3:2.

Деветкратният шампион в Монте Карло на свой ред направи рибрейк, а при 5:4 постави аржентинеца в ситуация да сервира за оставане в мача. 24-годишният тенисист от Буенос Айрес не успя да се справи с напрежението и допусна пробив на нула, който сложи край на двубоя след 99 минути игра.

Dnevnik.bg