Треньорът на "Барселона" Луис Енрике определи двубоя с "Реал" като "финал" за неговия отбор. Каталунците, които са втори в класирането, гостуват на "Сантяго Бернабеу" в неделя. Мадридчани водя в таблицата с три точки, но са и с мач по-малко.

"Трябва да останем верни на нашия стил и да действаме ефективно. За "Барселона" няма по-добро място, на което да победи, от "Бернабеу", каза той.

Каталунците отпаднаха в четвъртфиналите на Шампионската лига, след като бяха елиминирани от "Ювентус" с общ резултат 0:3. "Реал" ще играе на полуфиналите срещу другия мадридски отбор "Атлетико", а "бианконерите" ще се изправят срещу "Монако".


"Този мач е решаващ. Той може да предопредели частично първенството или да остави вратата отворена. За нас това е финал", добави Енрике.

Той каза още, че е се подготвил да включи Неймар в състава. Бразилецът получи наказание от три мача, след като беше изгонен в мача срещу "Малага", но наказанието му може да бъде отменено от Испанския спортен трибунал (ТАD), който свика извънредно заседание днес, за да разгледа обжалването на клуба.

Според вестник "АС", каталунците умишлено не са подали в срок официалната си апелация, като са считали, че дисквалификацията на бразилеца ще бъде "замразена" до произнасянето на TAD. Но трибуналът реши да се събере ден преди двубоя с "Реал".

"Клубът ни действаше коректно в тази ситуация. Само това мога да кажа", добави Енрике.

Дневник