Футболистите на "Манчестър юнайтед" Златан Ибрахимович и Маркос Рохо ще бъдат извън игра за неопределено време заради увредени връзки на колената. И двамата получиха контузии по време на реванша срещу "Андерлехт" от четвъртфиналите от Лига Европа.

"Обстойните прегледи на Ибрахимович и Рохо показаха, че двамата състезатели са увредили сериозно кръстните си връзки. В близките дни те ще бъдат диагностицирани от специалисти, а едва след това ще може да има по-ясна прогноза колко дълго ще трябва да се възстановяват", обявиха от клуба.

Шведският нападател е водещият голмайстор на "червените дяволи" през този сезон във всички турнири с 28 гола. Той беше привлечен със свободен трансфер от ПСЖ.


"Дейли стар" излезе с информацията, че 35-годишният Ибрахимович със сигурност няма да играе до края на сезона и заради това е взел решението да сложи край на кариерата си. Журналистът Дейвид Ууд обяви в Twitter, че източник, близък до Жозе Моуриньо, му е съобщил, че нападателят щял да приключи с футбола.

По-рано през този месец медиите в Англия обявиха, че "Лос Анджелис галакси" е изпратил оферта към шведа, а той заяви след равенството 1:1 с "Евертън", че "е дошъл в "Юнайтед" да печели, а не да си губи времето".

Контузията на Рохо изправя Моуриньо пред трудности в защитата. Фил Джоунс и Крис Смолинг също са контузени, като само Ерик Байи и Дейли Блинд ще са на разположение срещу "Бърнли" в неделя.

Дневник