"Наполи" победи "Интер" в двубой от 34-ия кръг на Серия А и нанесе второ поредно поражение на "нерадзурите". Двубоят на "Сан Сиро" завърши 1:0 за гостите, а отборът на Стефано Пиоли вече в шест мача от първенството нямат победа. Тази загуби дойде след драматичното поражение с 4:5 от "Фиорентина".

"Наполи" е трети в класирането с 74 точки. Втори е "Рома", който загуби по-рано днес с 1:3 в дербито срещу "Лацио". Първият "Ювентус" има 84.

Всичко по-интересно в двубоя беше създадено от отбора на Марицио Сари. През първото полувреме на два пъти Дрис Мертенс застраши вратата, пазена от Самир Ханданович, като в 35-ата минута удари лявата греда.

Единственият гол беше вкаран в 43-ата минута, когато след центриране Нагатомо не успя да изчисти и Хосе Кайехон се възползва от грешката, за да се разпише от близо. Той вкара четвъртото си попадение от осем мача срещу "Интер".

През втората част единственият италианец от титулярите на "Наполи" - Лоренцо Инсиние, отправи опасен удар в 53-ата минута, при който топката премина покрай дясната греда, а малко по-късно принуди Ханданович да се намесва решително.

В следващия кръг "Наполи", който за първи от сезон 1932-33 победи на два пъти "Интер" и "Милан", приема "Каляри", а "нерадзурите" гостуват на "Дженоа".

Dnevnik.bg