Голмайсторът на "Манчестър сити" Серхио Агуеро може да пропусне остатъка от сезона, твърдят медиите в Англия. Аржентинецът получи разтежение при равенството с предпоследния "Мидълзбро" в неделя и беше сменен принудително в заключителните секунди на двубоя.

Срещата завърши 2:2, а Агуеро отбеляза първия гол за "гражданите" и асистира за второ попадение, което беше дело на наскоро завърналия се след контузия Габриел Жезуш. Двамата започнаха в стартовия състав, след като преди травмата на бразилеца се конкурираха за титулярното място на върха на атаката.

До края на сезона тимът на Пеп Гуардиола има четири мача - три поредни домакинства срещу "Кристъл палас" (6 май), "Лестър" (13 май) и "Уест бромич" (16 май), както и гостуване на "Уотфорд" в последния ден от шампионата - 21 май.

"Гражданите" водят много оспорвана битка за място в топ 4 с "Ливърпул" и "Манчестър юнайтед". Първите два тима имат по 66 точки, "червените дяволи" са пети с 65, а "Арсенал" има 60 и мач по-малко от останалите.

Агуеро влезе в много добра форма, откакто си върна титулярната позиция след контузията на Жезуш през февруари. Аржентинецът вкара седем гола в последните девет срещи на "Сити" във Висшата лига. Той има общо 19 попадения в английското първенство този сезон и 31 във всички турнири.

Жезуш обаче се представя страхотно при всяка своя поява на терена. В трите мача като титуляр, които изигра, 20-годишният играч има четири гола и една асистенция.

Другият централен нападател, с който Гуардиола разполага, е Келечи Ихеаначо. 20-годишният англичанин много рядко играе като титуляр, но също се възползва от своите шансове за изява и има седем гола през сезона.

Dnevnik.bg