Българският национал Теодор Салпаров напуска "Зенит" (Казан). 34-годишният волейболист обяви, че е изиграл своя трети и последен сезон с екипа на руският отбор, който в неделя вечерта спечели Шампионската лига за трета поредна година.

Салпаров е получил предложение за нов договор, но го е отказал. "Сигурно хората са доволни от мен, щом ми предлагат нов договор, но прецених, че съм се изчерпал и няма смисъл да продължавам. Това беше върхът в кариерата ми и най-добрият отбор, в който играх", каза либерото в интервю за "Гонг".

"Емоциите бяха невероятни през последните три години. Наистина, станаха много медалите. За този нямах голяма заслуга, защото не играх в последните два мача, но колегата, който ме замести, беше на много високо ниво", допълни той.

Салпаров имаше картотека само за Шампионската лига заради ограничението за брой чужденци в руското първенство, което няма да му позволи да вземе участие в плейофните битки на "Зенит" по пътя към четвърта поредна титла.

Той обясни, че желанието му е да играе повече и затова е много вероятно да се завърне в България. Той разкри, че обсъжда "проект" с шефа на "Лукойл България" Валентин Златев и спортния директор на "Лукойл Нефтохимик" Сашо Везенков.

"Когато си изпълнил мечтите си и си спечелил всичко, искаш да играеш повече и да се наслаждаваш на волейбола. Затова и взех решение да напусна. Имам оферти. Има вариант и да се върна в България. В близко бъдеще ще имам среща с г-н Златев и Сашо Везенков за един проект. Тогава ще разберем дали може да се получи този проект", заяви Салпаров.

Либерото добави, че най-голямата му мечта си остава да спечели златен медал с националния отбор на България.

Dnevnik.bg