Миналогодишните финалисти в Шампионската лига "Реал" и "Атлетико" се изправят един срещу друг за четвърта поредна година. Този път отборите от Мадрид се срещат във фаза полуфинал, а тимът на Диего Симеоне ще направи четвърти опит да победи градския съперник в Европа.

През 2014 и 2016 г. "дюшекчиите" загубиха много драматично финалите на турнира, а през 2015 г. отпаднаха от белите в четвъртфиналите . В последните години "Атлетико" се представя силно срещу "Реал" във вътрешните първенства и купи, но все още не може да се пребори с проклятието, което тегне над отбора в мадридските дербита в Европа.

"Реал", воден от Зинедин Зидан, продължава да преследва възможността да стане първият отбор, който успява да защити трофея в Шампионската лига. Тази вечер в 21.45 ч. двата отбора излизат на "Сантяго Бернабеу" за осмия си европейски мач. На този стадион домакините имат две победи от два мача - 2:1 през 1959 г. и 1:0 през 2015 г.

 

"Атлетико" има само един успех срещу "Реал" в евротурнирите - с 1:0 в реванша от полуфиналите на Купата на европейските шампиони през 1959 г. Тогава отново белите излизат крайни победители в сблъсъка, след като печелят третия двубой на неутрален терен.

През 2014 г., когато мадридските отбори изиграха първия си финал в Шампионската лига, "Атлетико" беше само на няколко секунди от спечелването на трофея. Серхио Рамос обаче вкара много късен изравнителен гол, за да прати мача в продължения, където изтощените физически играчи на "дюшекчиите" допуснаха още три попадения.

Година по-късно те се срещнаха в четвъртфиналите и успяха да си отбележат само един гол в двата двубоя. Той беше дело на Хавиер Ернандес-Чичарито в 88-ата минута на реванша на "Бернабеу". Миналия сезон "Реал" и "Атлетико" отново си оспорваха трофея и след 1:1 в редовното време и продълженията белите триумфираха след изпълнение на дузпи. 

Дневник