Двубой между световния шампион по бокс в тежка категория във версиите IBF, WBA и IBO Антъни Джошуа и бившия носител на поясите Тайсън Фюри не стои на дневен ред, обяви промотърът на Джошуа Eди Хърн.

По думите му това е мачът, който целият свят иска да види, но на този етап осъществяването му не е реалистично заради лошата физическа форма и липсата на професионален лиценз на Фюри.

"Това ще бъде най-голямата битка. Ние много искаме този мач, защото Антъни е сигурен, че ще спечели комфортно. Фюри обаче е много далеч от завръщане на ринга, така че в момента можем само да се съсредоточим върху кариерата на Джошуа", заяви водещият британски промотър.

Фюри не се е боксирал, откакто сложи край на доминацията на Кличко в края на 2015 г., а от миналата година е без лиценз, след като беше уличен в употреба на кокаин. 28-годишният ирландец обяви, че се бори с депресия и зависимост от кокаин и алкохол, и временно се оттегли от бокса.

След края на двубоя с Владимир Кличко Джошуа ясно заяви кое е най-голямото му желание - да се боксира с Фюри. Ирландецът отговори, че приема предизвикателството и е готов да се качи на ринга дори без подготовка. Той дори се закани, че може да победи Джошуа с една ръка.

Според Хърн обаче пред бившия световен шампион има твърде много препятствия, които той трябва да преодолее, преди да бъде организирана подобна среща. "Фюри няма да е следващият съперник на Антъни, защото няма да бъде готов за такъв мач."

"Никой не иска повече от мен да го види обратно на ринга, но това е твърде далеч във времето. В момента той е в ужасно физическо състояние, няма лиценз и е обект на разследване за положителен допинг тест", завърши британският промотър. 

Дневник