Двукратната шампионка от "Уимбълдън" Петра Квитова се завърна на корта. Чешката тенисистка проведе първа тренировка с ракета, откакто беше ранена с нож в дома си през декември.

След нападението, при което тежко пострада лявата й ръка, Квитова трябваше да се подложи на четиричасова операция за възстановяване на сухожилия и нерви.

27-годишната левичарка от Биловец публика снимка от заниманието си в Монте Карло в "Инстаграм", но не даде яснота кога се очаква да се завърне в състезателен режим.

"Надявам се, че тази снимка ви прави толкова щастливи, колкото и мен. Аз съм в Монако и познайте какво? Завърнах се на тенис корта, ударих няколко топки и отново се събрах с моя добър приятел - ракетата на "Уилсън", написа Квитова. 

След операцията беше обявено, че чехкинята ще бъде извън игра около половин година. През март обаче тя обяви, че възстановяването й върви много добре и затова подаде заявка за участие в започващия на 22 май "Ролан Гарос".

"Това не означава непременно, че ще бъда готова да играя в Париж, но правя всичко възможно. Предстои ми много дълъг път", каза тогава Квитова, която заема 15-ото място в световната ранглиста. 

Дневник