Старши треньорът на "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне заяви, че отборът му има почти невъзможна задача след тежкото поражение от "Реал" с 0:3 в първия полуфинален двубой от Шампионската лига. Въпреки това той все още вярва в обрата заради духа и борбеността на своя отбор.

"Футболът е изключителна игра, защото понякога се случват неочаквани неща. Все още мисля, че имаме шанс. Ще бъде много, много трудно, но във футбола се случват подобни обрати. До последната капка шанс, която съществува, няма да спрем да се борим. Не се съмнявайте в това", заяви Симеоне след двубоя.

Аржентинският специалист допълни, че се чувства много спокоен въпреки тежката загуба. "По-спокоен съм от всякога. Трябва да направим нещо практически невъзможно, но ние сме "Атлетико" и може би - само може би - можем да успеем."

"Казах на отбора, че веднага трябва да забравим този мач. Сега трябва да се възстановим за шампионатния мач в събота (срещу "Ейбар") и едва след него ще мислим за реванша (на 10 май)", каза още треньорът на "дюшекчиите".

Симеоне поздрави "Реал" за победата и заяви, че белите са били по-добрият отбор в този мач. "Най-вече заради начина, по който се възползваха от своите шансове. Те вкараха ранен гол, а ние пропуснахме отлична възможност да изравним, когато Гамейро излезе сам срещу Навас. През второто полувреме владеехме топката, но не успяхме да създадем шансове за гол, а "Реал" се възползва от пространствата, които оставихме."

Дневник