Председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) на "Левски" Степан Хиндлиян подаде оставка. Той обясни, че решението му се основава на проблемите сред привържениците на "Левски" - "разединение, ниска мотивация и понижена активност при подкрепата на отбора".

Това се случва дни след дербито с ЦСКА, в което се стигна до конфликт между стюарди на "Левски" и членове на фракцията "Южна дивизия". Отново на мача с червените беше издигната свастика, а след хвърлени предмети пострадаха хора от треньорския екип на съперника, заради което "Левски" беше глобен с над 25 хил. лева и наказан със затваряне на сектор А за една среща.

"Това мое решение, макар и продиктувано от грозните случки, на които станахме свидетели в последните няколко месеца и най–вече по време на мача с изкуствено създаденото творение на господстващата футболна олигархия, всъщност е израз на дълбокото ми разочарование от факта, че сред привържениците на най–обичания български футболен клуб цари разединение, ниска мотивация и понижена активност при подкрепата на отбора", започва обръщението си Хиндилян.

Той цитира чл. 8 от Устава на НКП, в който като основни цели са записани: "да обединява привържениците на "Левски" и "да издига авторитета на ПФК и СК "Левски" и неговите привърженици, както и да работи за отстраняване на негативните явления, петнящи името на футболния клуб и българския спорт". "Смятам, че към настоящия момент, въпреки огромните усилия, които полагаме, нито една от тези цели не е изпълнена", посочва Хиндилян.

И допълва, че не разбира напълно защо фракцията "Южна дивизия" не е в сектор Б.

Хиндилян изтъква, че щом се е стигнало дотук, значи невинни няма. "Дошло е време всеки да се вгледа в себе си да си отговори на няколко простички въпроси: Какво пропуснах аз лично да направя, за да се предотврати сегашната ситуация? Какво си спестих? В кой момент не дадох всичко, на което съм способен, и не направих нужното, за да мога с чиста съвест да кажа, че не съм отстъпил "нито крачка назад" и не съм проявил "нито капка страх" в борбата за любимия "Левски"? 

Дневник