"Ювентус" направи голяма крачка към финала в Шампионската лига. "Бианконерите" победиха с 2:0 "Монако" на "Луи Втори", като голмайстор стана нападателят Гонсало Игуаин след асистенции на Даниел Алвеш. Монегаските създадоха няколко много добри възможности, но Джанлуджи Буфон и защитниците се справиха. Реваншът на 9 май.

В другия полуфинал "Реал" победи с 3:0 "Атлетико" след хеттрик на Кристиано Роналдо и направи сериозна крачка към 12-ата си титла в турнира.

Първата добра възможност през първото полувреме се откри пред домакините. Младата Килиан Мпабе беше изпуснат от Леонардо Бонучи и отправи силен удар от близо, след като засече центриране отдясно, но Буфон успя да спаси.

"Бианконерите" поведоха в 29-ата минута след гол на Игуаин. Гостите от Торино откриха след много добра атака. Пауло Дибала отклони с пета към Даниел Алвеш, той веднага намери Игуаин и аржентинецът му върна, след което бразилецът проби в наказателното поле и пак с пета намери нападателя, който с удар от движение се разписа. Игуаин прекъсна серията си от седем мача в елиминациите на Шампионската лига без гол.

В началото на второто полувреме монегаските започнаха агресивно и наложиха натиск. Фалкао получи в наказателното поле и стреля по земя, но Буфон отново направи решително спасяване.

Малко след това пред "старата госпожа" се откри възможност. Маркизио отне топката от Лемар, проби в наказателното поле и отправи силен удар, но Субашич се справи стабилно.

Въпреки доброто начало за "Монако", Игуаин вкара втория си гол в 59-ата минута. Дибала отне от Бакайоко и подаде към Алвеш, който центрира към аржентинеца, който с атрактивен удар от движение се разписа. Камил Глик беше близо до него, но не успя да го покрие. Алвеш за първи в кариерата си направи две асистенции в един мач от Шампионската лига.

Отборът на Леонардо Жардим продължи да атакува и на притиска съперника си, но "Ювентус" действаше много стабилно в защита. В 75-ата минута Бернардо Силва получи в наказателното поле и се озова на добра позиция, но там Бонучи се намеси и успя да спечели удар от вратата.

Вратарят на "Ювентус" Буфон стана вторият италианец със 100 мача за един отбор в турнира след Паоло Малдини. 

Дневник