Нападателят на "Атлетико" (Мадрид) Антоан Гризман е все по-близо до трансфер в "Манчестър юнайтед", твърдят медиите в Англия. Според местните таблоиди френският футболист дори вече е договорил личните си условия и ще се присъедини към "червените дяволи" през лятото.

"Сън" твърди, че Гризман ще получава седмична заплата от 280 000 паунда. "Юнайтед" се е съгласил да покрие клаузата за откупуване в договора на играча с "Атлетико", която според британските издания е 89 милиона паунда (105 млн. евро).

Така ще бъде изравнен рекордът за най-скъп трансфер в историята, който "червените дяволи" поставиха миналото лято с привличането на Пол Погба от "Ювентус".

"Юнайтед" има спешна нужда от нападател, след като най-резултатният играч на отбора Златан Ибрахимович получи тежка контузия в коляното, a капитанът Уейн Рууни не влиза в плановете на Жозе Моуриньо, което прави 19-годишният Маркъс Рашфорд единствената дългосрочна опция на върха на атаката.

В същото време Гризман прави поредния си впечатляващ сезон. 26-годишният играч има 25 гола в 49 мача във всички турнири, а откакто премина от "Реал сосиедад" в "Атлетико" през 2014 г. се е разписвал общо 82 пъти в 156 срещи с екипа на "дюшекчиите" и 15 пъти в 41 срещи за френския национален отбор.

Гризман, който може да покрива няколко позиции в нападението и в халфовата линия, спечели двете най-ценни индивидуални отличие на Евро 2016 - за най-добър играч и голмайстор на турнира. Той остана трети в надпреварата за "Златната топка" зад традиционните призьори Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Междувременно друго английско издание - в. "Гардиън", обяви, че лидерът във френското първенство "Монако" е отхвърли оферта от "Манчестър юнайтед" за Килиън Мбапе. Според информацията "монегаските" са отказали 72 милиона паунда за 18-годишния играч, който е считан за един от най-големите таланти в световния футбол. 

Дневник