"Манчестър юнайтед" направи голяма крачка към финала в Лига Европа. Английският отбор се наложи с 1:0 срещу "Селта" като гост в първия мач от полуфиналите.

Победния гол вкара Маркъс Рашфорд през второто полувреме.

Към финала в надпреварата се устреми и "Аякс". Холандците победиха с 4:1 "Лион" в Амстердам в сряда. Реваншите са следващата седмица.

Мачът във Виго остана далеч от зрелището и атакуващия футбол, показан на "Амстердам арена". "Манчестър юнайтед" беше по-дейният отбор, като създаде по-добрите положения. Испанците положиха усилия да постигнат по-добър резултат, но не успяха.
В 11-ата минута Даниел Вас пропусна след удар с глава отблизо. Първото опасно положение дойде девет минути по-късно, когато Рашфорд отправи отлично насочен удар, но вратарят на домакините Серхио Алварес изби.
До почивката стражът се справи с удари на Хенрих Мхитарян и Джеси Лингард. "Селта" влезе смело във второто полувреме и в началото му имаше хубави възможности. Яго Аспас и Пионе Систо обаче не можаха да постигнат целта и да дадат преднина на отбора си.
Вместо това в 67-ата минута "Юнайтед" поведе след точно изпълнен фаул от Рашфорд. Малко след това Лингард направи нов пропуск.
Домакините се постараха да притиснат съперника и да изравнят, но "Манчестър юнайтед" направи така, че в девети пореден мач в Лига Европа да остане непобеден.

Dnevnik.bg