Цветана Пиронкова записа ново ранно отпадане, като приключи още на старта в квалификациите в Мадрид. Тя отстъпи с 2:6, 5:7 от намиращата се с 14 места зад нея в световната ранглиста Екатерина Александрова.

Рускинята стигна до победата след малко по-малко от 1.30 часа.

Българската тенисистка има само една победа в основната схема в турнирите от WTA през сезона. До скоро тя беше извън игра заради здравословни проблеми, което допълнително усложни задачата й да излезе на правия път.

Срещата започна отлично за Пиронкова, която проби. Веднага след това Александрова влезе в серия и направи обрат за 4:1. Последва маратонски гейм, в който българката успя да вземе единствения си сервис гейм в сета за 2:4. След това рускинята отново проби и поведе в мача.

Пловдивчанката стоеше по-добре във втория сет, като пое инициативата с нов ранен пробив. И този път съперничката й го върна мигновено. Пиронкова получи предимство при 4:2, но отново не се възползва.

В 11-ия гейм тя поведе с 40:15, но не можа да вземе подаването на Александрова. Вместо това в следващия гейм рускинята използва втората си възможност за спечелването на мача и продължава опита си да влезе в основната схема на турнира.

Dnevnik.bg