"Уест хем" нанесе удар по шампионските амбиции на "Тотнъм". "Чуковете" спечелиха с 1:0 лондонското дерби и намалиха шансовете на градския си съперник за титлата във Висшата лига.

Ценния гол за домакините вкара Мануел Лансини в средата на второто полувреме.

"Уест хем" сложи край на забележителната серия от десет поредни победи на "шпорите" в първенството. Воденият от Маурисио Печетино състав остава втори на четири точки зад "Челси", който обаче е с мач по-малко.

 До края "Тотнъм" ще се надява на грешки на сините, но и трябва да извлече максимума от домакинството на "Манчестър юнайтед" и гостуванията на "Лестър" и "Хъл сити".

Първото добро положение в мача беше пред Лансини в седмата минута, но нападателят не успя да даде преднина на отбора си. До почивката "Тотнъм" създаде хубави възможности чрез Хари Кейн и Кристиан Ериксен, но също без резултат.

"Чуковете" поведоха в 65-ата минута след разбъркване пред вратата на съперника. Тогава топката стигна до Лансини, който със силен удар отблизо я прати във вратата.

"Тотнъм" потърси обрат, но не можа да затрудни съперника. Вместо това "Уест хем" имаше възможности за втори гол, които не оползотвори. 

Дневник