Неяснота е обвила медиите в Испания относно бъдещето на Лионел Меси в "Барселона". Настоящият договор на аржентинската звезда изтича през юни 2018 г.

Изданието "АС" твърди, че 29-годишният играч е отхвърлил първото предложение на клуба, според което годишната му заплата ще бъде над 35 млн. евро. До този развой най-вероятно се е стигнало заради новите подобрени договори на Луис Суарес и Неймар.

Според "Марка" обаче, Меси вече е постигнал споразумение с клуба. Президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу е провел среща с бащата и агент на Меси – Хорхе, на която двете страни са постигнали съгласие по всички основни точки в договора. Остават да се уточнят "някои по-дребни детайли, но основната на новия договор вече е положена".

В края на януари тази година секретарят на "Барселона" Роберт Фернандес обяви, че разговорите по новия договор вървят "много, много добре".

"Спокоен съм. Работим по въпроса и съм убеден, че той ще остана с нас. Има хора, които се опитват да "отровят" ситуацията в клуба, но това е нещо напълно нормално", заяви той.

Меси дебютира за "Барселона" на 16 октомври 2004 г. срещу "Еспаньол". Той е вкарал 343 гола в Примера дивисион, което е абсолютен рекорд. Втори в класацията е Роналдо с 279, следван от Телмо Сара с 251, Уго Санчес с 234, Раул Гонсалес с 228 и Алфредо ди Стефано с 227. 

Дневник