Ансамбълът по художествена гимнастика спечели златните медали в многобоя от Световната купа в "Арена армеец". Възпитаничките на треньора Весела Тодорова се качиха на най-високото място на почетната стълбичка с общ резултат от 36.550 - 18.150 на съчетанието си на пет обръча и 18.400 на три топки и две въжета.

Втори остана съставът на Украйна, който след изиграване на двете си съчетания събра сбор 36.050 (18.000 на пет обръча и 18.050 на три топки и две въжета).

Трета се нареди отборът на Беларус с резултат 31.750.

Това е трето злато в многобой от Световна купа за ансамбълът. Преди това те спечелиха в Пезаро, Ташкент и Баку. Треньорът Димитрова определи тази Световна купа като "най-тежката до момента".

"Много съм щастлива. Абсолютно заслужени шампионки и на индивидуално, и отборно. Не съм си представяла такова класиране. Най-важното е, че бяха много концентрирани. Има още върху какво да се работи. Има една седмица до европейското първенство в Будапеща. Да се надяваме да вървим само възходящо", каза президентът на федерацията Илияна Раева.

По-рано Невяна Владинова и Катрин Тасева спечелиха съответно златен и сребърен медал в многобоя с оценки 74.000 и 70.450.

В неделя, 7 май, предстоят финалите на отделните уреди. 

Дневник