"Наполи" победи "Каляри" и излезе на второто място в Серия А. Двубоят на "Сан Паоло" завърши 3:1, като белгийският национал Дрис Мертенс вкара два гола. Другото попадение беше дело на Лоренцо Инсиние.

Отборът на треньора Маурицио Сари събра 77 точки и изпревари "Рома". В неделя "вълците" приемат "Милан" от 21.45 ч.

"Наполи" стигна границата от 100 гола във всички турнири през този сезон. През миналата кампания отборът вкара общо 106.

Неаполитанци създадоха повечето интересни положения в срещата и можеха да постигнат по-изразителна победата.

Резултатът беше открит във втората минута, когато Фауза Гулам центрира отляво и в наказателното поле Мертенс с удар от близо се разписа.

Почти веднага след почивката отново белгиецът беше в центъра на вниманието. Той получи на дъгата на наказателното поле и с плътен удар прати в долния десен ъгъл. Мертенс, който днес празнува 30-ия си рожден ден, вкара 30-ия си гол за "Наполи" за сезона във всички турнири.

Той асистира за третия гол, отбелязан от Инсиние. Италианският национал беше изпуснат в наказателното поле и с от близо не остави шансове на вратаря.

"Наполи" продължи да доминира, но след контраатака във втората минута на добавеното време Диего Фариас оформи крайното 3:1.

В следващия кръг "Наполи" гостува на "Торино", а "Каляри", който е 13-и в таблицата, приема "Емполи". 

Дневник