"Ювентус" се пребори за равенство в емоционално дерби срещу "Торино". Двубоят от 35-ия кръг на Серия А завърши 1:1, като нападателят Гонсало Игуаин стана голмайстор във втората минута добавеното време.

"Бианконерите" не успяха да спечелят у дома за първи път от 591 дни. На 23 септември 2015 г. отборът направи 1:1 срещу "Фрозиноне".

"Ювентус" събра 85 точки на върха и е на победа от шеста поредна титла, като разликата с втория "Наполи" е осем. В неделя третият "Рома", който има 75, ще играе срещу "Милан".

Отборът на Масимилиано Алегри направи много сериозни пропуски в мача, като един от тях беше на Сами Кедира в 69-ата минута при резултат 0:1. Германецът получи страхотен пас от Пауло Дибала в наказателното поле и от чиста позиция прати високо над вратата.

През първото полувреме Мехди Бенатия удари напречната греда след удар с глава, а минути преди почивка Джо Харт спаси удар на излезлия срещу него Дибала.

Гостите откриха в 52-ата минута, когато Адем Ляич изпълни майсторски пряк свободен удар, като прати в точно в горния десен ъгъл, а вратарят Нето не помръдна.

Малко след това Африе Акуа получи втори жълт картон и това повиши страстите. Треньорът на "Торино" Синиша Михайлович навлезе на терена, за да търси обяснение от съдията и беше изгонен на трибуните.

"Биковете" приеха играта в половината си, но не успяха да удържат до края. Във втората минута на добавеното време Миралем Пянич подаде към Игуаин, който от границата на наказателното поле не остави шансове на Харт. Аржентинецът реализира 24-ия си гол от началото на сезона в първенството. 

Дневник