Футболистите на "Суонзи" ще платят билетите на 3000 свои привърженици за гостуването на "Съндърланд" следващата събота. Това обяви мениджърът на "лебедите" Пол Клемънт след победата с 1:0 над "Евертън".

Той добави, че идеята е дадена от капитана на отбора Леон Бритън. "Жалко само, че не можем да осигурим места на всички наши фенове", каза още Клемънт и определи предложението като "страхотно".

"Суонзи" стигна до победата с гол на нападателя Фернандо Йоренте. С този успех отборът излезе от зоната на изпадащите, като вече има 35 точки на 16-ото място.

 "Бритън много ми помага като капитан, дори когато не играе. Той си върши много добре работата и се вижда, че има силна връзка с феновете. Това е наистина нещо хубаво", каза още мениджърът.

Футболистът, който има над 500 мача за уелския клуб, каза, че всеки път остава приятно изненадан от привържениците и жестът с билетите е "най-малкото, което футболистите могат да направят за тях".

"Подкрепата, която получаваме както у дома, така и навън, е просто уникална, като се има предвид трудните време. Сега се нуждаем още повече от тях в последните си мачове от сезона, за да постигнем целта си", допълни Бритън.

 Дневник