"Ливърпул" направи грешна стъпка в борбата за третото място във Висшата лига, след като завърши при равенство 0:0 срещу "Саутхемптън". Футболистите на Юрген Клоп доминираха през цялото време, но така и не и не успяха да преодолеят вратаря Фрейзър Форстър, който спаси дузпа, изпълнена от Джеймс Милнър през второто полувреме.

"Светците" разчитаха на контраатаки, като отборът на Клод Пюел не отправиха нито един точен удар към Симон Миньоле.

Мениджърът на "Ливърпул" на моменти трудно сдържаше емоциите си заради някои решения на съдията.

 В 64-ата минута Джак Стефънс игра умишлено с ръка в наказателното поле и Робърт Мадли посочи бялата точка за дузпа. Милнър изпълни, като прати в долния десен ъгъл, но Форстър успя да спаси. Футболистът на "Ливърпул" пропусна наказателен удар за първи път от 2009 г., когато с екипа на "Астън Вила" изпусна срещу "Болтън".

В последната минута на редовното време вратарят на "мърсисайдци" игра с ръка извън наказателното поле, но това остана незабелязано от страничния рефер.

Натискът на домакините не прекъсна до последния съдийски сигнал, като в добавеното време влезлият от пейката Марко Груич отправи много силен удар, насочен точно под гредата, но и при тази ситуация Форстър показа стабилност.

В следващия кръг "Ливърпул" гостува на "Уест хем". "Червените" са трети със 70 точки, но разликата им с "Манчестър сити" е само една. "Гражданите" победиха в събота с 5:0 "Кристъл палас".

Дневник