"Арсенал" победи "Манчестър юнайтед" и прекъсна рекордната серия на "червените дяволи" без загуба в първенството. Дербито на "Емирейтс" завърши 2:0 след голове на Даниел Уелбек и Гранит Джака, които се разписаха в рамките на три минути през второто полувреме.

Уелбек вкара за трети път в последните си три мача срещу бившия си отбор. А мениджърът Арсен Венгер за първи път победи Жозе Моуриньо във Висшата лига. Това се случи от 13-ия път след седем равенства и пет загуби.

"Топчиите", които са шести в класирането вече с 63 точки, нанесоха тежък удар върху амбициите на "Юнайтед" за класиране в топ 4. Отборът на Моуриньо е пети с 65 на четири от четвъртия "Манчестър сити".

 През първото полувреме и двата отбора имаха добри възможности за гол. В петата минута Антони Марсиал отправи опасен удар от движение, но Петър Чех се намеси решително. Малко след това се откри работа и за Давид де Хея, който отрази изстрел на Аарън Рамзи.

До края на частта Уелбек и Алекс Окслейд-Чембърлейн направиха пропуски, както и Уейн Руун, който в 32-ата минута принуди Чех отново да показва класата си.

В 54-ата минута швейцарският национал Джака отправи силен удар от около 20 метра, топката се отклони в тялото на Андер Ерера и влята неспасяемо във вратата.

Три минути по-късно Окслейд-Чембърлейн центрира отдясно, в наказателното поле Уеблек скочи между двама защитници и с глава удвои преднината на домакините.

До края на двубоя "Юнайтед" атакуваше по-често, като Рууни можеше да разпише след няколко добри положения. В 65-ата минута той изпълни пряк свободен удар, но Чех отново се намеси подобаващо.

В следващия кръг "червените дяволи" ще играят срещу "Тотнъм", а "Арсенал" - срещу "Саутхемптън". 

Дневник