"Левски" постигна ценна победа в борбата си за второто място в Първа лига. Сините се наложиха с 1:0 като гости на "Черно море" на стадиона в Каварна. Голмайстор стана нападателят Амаду Сукуна.

Отборът на Николай Митов можеше да се поздрави с по-убедителна победа, но неговите футболисти направиха няколко сериозни пропуска.

Наставникът на сините направи осем промени в титулярния състав след загубата с 0:3 от ЦСКА в предишния кръг. Само Сашо Александров, Мехди Бурабия и Божидар Краев играха отново.

 "Моряците" завършиха двубоя с 10 души, след като Ондрей Сукуп получи втори жълт картон в 70-ата минута, когато удари с ръка Франсис Нар.

"Левски" прекъсна серията си от пет поредни мача без победа като гост. Сините събраха 59 точки, като имат три повече от ЦСКА. Червените приемат "Дунав" от 20.00 ч.

Единственият гол беше вкаран в 39-ата минута. "Левски" проведе контраатака, при която Нар напредна бързо по левия фланг и подаде към Сукуна в наказателното поле, който с удар от движение се разписа.

Преди головата атака обаче Александър Александров, който беше капитан за гостите в този мач, отне топката от Сукуп, като извърши нарушение, но съдията Ангел Ангелов остави играта да продължи. Домакините имаха претенции, че играта е трябвало да бъде спряна.

През второто полувреме Нар и Адениджи направи сериозни пропуски, след като от чисти позиции не успяха да намерят очертанията на вратата. 

Дневник