"Рома" победи "Милан" в дербито от 35-ия кръг на Серия А и си върна второто място. "Вълците" се наложиха с 4:1 на "Сан Сиро" с две попадения на нападателя Един Джеко, едно на Стефан Ел Шарави и Даниеле де Роси от дузпа. Точен за "росонерите" беше Марио Пашалич.

Босненският национал вече има 27 гола в първенството и стана първият играч на "Рома", който е вкарал толкова, след Енрике Гуайта от сезон 1934-35. Отделно той има общо 36 във всички турнири, колкото реализира през 2008-09, докато носеше екипа "Волфсбург".

Джеко откри в осмата минута, когато получи от Мохамед Салах на границата на наказателното поле и с хубав удар не остави шансове на Джанлуиджи Донарума.

Малко след това Диего Пероти опита късмета си с удар, насочен към долния десен ъгъл, но Донарума успя да спаси.

В 28-ата минута Паредес центрира от ъглов, в наказателното поле Дежко беше заел най-добра позиция и с глава от близо направи 2:0.

През второто полувреме домакините успяха да намелят изоставането си. В 76-ата минута Пашалич беше оставен непокрит след ъглов, топката стигна до него на далечна греда и с глава сам срещу вратата не сгреши.

Отговорът на "Рома" обаче не закъсня и след две минути Джеко свали на Ел Шарави на границата на наказателното поле и той със силен удар остави безпомощен Донарума.

В края на мача Габриел Палета извърши нарушение срещу Салах в пеналта и Никола Рицоли отсъди дузпа, а футболистът на домакините беше изгонен с директен червен картон. Де Роси изпълни и вкара, въпреки че Донарума хвана ъгъла.

"Рома", който за първи път вкара четири на този съперник от 1935 г., събра 78 точки, като разликата с първия "Ювентус" е седем. "Милан" е шести с 59. В следващия кръг "вълците" ще се изправят срещу "бианконерите" в двубой, който може да реши титлата. "Росонерите" играят срещу "Аталанта".

Четвъртият "Лацио" по-рано днес постигна впечатляваща победа със 7:3 над "Самдория". "Палермо", където играе българският национал Ивайло Чочев, завърши 1:1 с "Киево" и от следващия сезон ще играе в Серия Б.

"Кротоне" запази шансовете си за спасение, след като победи изпадналия "Пескара" с 1:0 с гол на друг български национал - Александър Тонев.

Дневник