Григор Димитров стартира по успешен начин участието си на Мастърс турнира в Мадрид! В мач от първия кръг българинът се справи в два сета със съпротивата на силния германец Филип Колшрайбер - 7:6(7), 6:4.

Димитров нямаше победа на червено през 2017 и бе в серия от четири поредни загуби, но успя да надделее в истинската битка, която предложи на корта световния №37.

Григор демонстрира стабилна игра и значително подобрение спрямо мачовете си в Маракеш и Монте Карло. Колшрайбер на свой ред също показа, че се чувства комфортно на клей. В решителните моменти обаче българинът бе по-добрият на корта и заслужено достигна до успеха и място във втория кръг. Там негов съперник ще бъде победителят от мача между Иво Карлович и Роберто Баутиста Агут.

Григор започна мача със солидна игра в първите геймове. На фона на това изненадващо Колшрайбер бе този, който стигна до първия пробив за 3:2. Българинът обаче реагира по перфектен начин и стигна до моментален рибрейк.

При 5:4 Димитров на два пъти имаше сетбол в подаването на съперника, но в тези моменти опитният германец се справи перфектно. Стигна се до тайбрек, в който ранен минипробив даде аванс на българина и при 6:3 той имаше нови 3 последователни сетбола. И те обаче бяха отразени от бавареца. Григор обаче не се отказа и в крайна сметка реализира седмия си сетбол за 9:7.

Във втората част Димитров пое ранен аванс с пробив в първия гейм. В последствие обаче съперникът му подобри играта си, върна брейка и дори имаше шанс да направи нов. №12 в света обаче действа перфектно във важните моменти, а малко след това се възползва от няколко  непредизвикани грешки на съперника, постигна пробив за 5:4, след което, макар и трудно, успя да затвори двубоя и да си гарантира продължаването напред.

Gong.bg