След едногодишно прекъсване най-успешният треньор в клубния волейбол Радостин Стойчев отново се завръща към професията. Днес българският специалист подписа договор с "Модена", след което беше представен пред италианските медии от президента на клуба Катя Педрини.

"Модена" е един от най-титулуваните отбори в Италия, като е печелил 13 пъти титлата в Серия А, 12 пъти купата и три пъти суперкупата на страната, четири пъти Шампионската лига, както и още 12 трофея.

В настоящия състав са две от големите звезди в световния волейбол - бразилецът Бруно Резенде и французинът Ървин Нгапет. Тимът разполага още с играчи като Лука Ветори и Салваторе Росини, а междувременно опитва да привлече Матей Казийски. Сред спряганите имена за селекцията на "Модена" е и Иван Зайцев.

Това ще е вторият италиански отбор в кариерата на Стойчев след "Тренто". 47-годишният българин, който през последните месеци беше свързван със селекционерския пост в Полша и Иран, водеше "Тренто" в два периода между 2007 и 2016 г. и изведе тима до 16 трофея.

Стойчев беше начело на българския национален отбор между 2010 и 2012 г. На клубно ниво е водил още "Славия", "Динамо" (Москва) и "Халкбанк", като с трите отбора спечели общо шест трофея.

"Moдена" спечели титлата в Италия през 2016 г., но този сезон не успя да защити златните медали. Отборът отпадна в полуфиналите на плейофите от "Лубе" с Цветан Соколов, който в неделя вечерта стана шампион.

В Шампионската лига "Модена" достигна до финалната шестица, където отново беше спрян от "Лубе" след две загуби с 0:3 гейма, а в Купата на Италия трябваше да се задоволи с бронзовите медали след загуба от "Тренто" в полуфиналите.

"Следващият сезон ще бъде спектакъл", гласи мотото на "Модена" за предстоящата кампания. 

Дневник