Промотърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд заяви, че е видял типични за млад боксьор слабости в играта на Антъни Джошуа при победата му срещу Владимир Кличко. Според него световният шампион може лесно да бъде победен от българина, ако покаже същите пропуски при евентуален мач помежду им.

Пулев е първи задължителен претендент за една от тилите на Джошуа - тази на Международната боксова федерация (IBF). Ако откаже този мач, англичанинът ще трябва да освободи пояса и той да бъде заложен в двубой между Пулев и някой от другите боксьори в челото на ранглистата на IBF.

Зауерланд заяви, че в момента текат преговори с екипа на световния шампион, но все още не е ясно дали ще се стигне до мач между двамата. Той е уверен, че Пулев има всички шансове да победи Джошуа заради по-големия опит, който притежава.

"Видях две лица от Антъни. Мачът с Кличко беше може би най-вълнуващият в тежката категория от много години насам, но също така на моменти видях един новак. Ако на ринга се появи новакът, Пулев лесно ще се справи с него. Ако Джошуа експлодира както в 11-ия рунд и половината на петия, ще бъде тежка вечер за всички", коментира Зауерланд пред "Скай спортс".

"Вълнуващото при Джошуа е, че той все още се учи, докато Кубрат Пулев е опитен състезател, който е победил много добри боксьори в кариерата си", каза още съсобственикът на германската промотърска компания "Зауерланд".

Той допълни, че през декември германците са отхвърлили "много добра оферта" за мач между Пулев и Джошуа, за да се стигне до по-доходоносна сделка през тази година.

"Отхвърлихме офертата, защото знаехме, че сме задължителни претенденти. Кубрат си е заслужил този мач. Това е смисълът да има задължителен претендент в спорта. Той е стигнал до мач за световна титла, защото е победител останалите."

Зауерланд все пак заяви, че може да бъде намерен компромисен вариант, ако Кличко реши да активира клаузата за реванш в договора с Джошуа. "Ако има реванш, това определено ще бъде страхотен мач. Ние не искаме пречим на големите мачове, така че може би ще се намери решение, което да ни гарантира правото на мач в определен период от годината", завърши той. 

Дневник