Британският колоездач Крис Фрум е бил ударен от моторист по време на тренировка. Трикратният шампион в най-престижното колоездачно състезание в света - "Тур дьо Франс", не е пострадал сериозно при инцидента, който се е случил близо до дома му в Монако.

"Току-що бях ударен от нетърпелив шофьор, който ме изхвърли на тротоара. За щастие аз съм добре", написа 31-годишният състезател в профила си в "Туитър".

Фрум добави, че шофьорът на мотоциклета не е спрял да провери състоянието му, а е продължил движението си. Британецът сподели снимка, на която се виждат пораженията върху колелото му.

Роденият в Кения колоездач по традиция не участва в провеждащото се в момента Джиро д'Италия, за да се концентрира подготовката си изцяло върху тура.

Фрум е заявил участие в едноседмичното състезание "Дофине Либере", което се явява генерална репетиция преди френската обиколка и ще се проведе от 4 до 11 юни. 

Началото на "Тур дьо Франс" ще бъде дадено на 1 юли в Дюселдорф, Германия, с индивидуален етап по часовник. Надпреварата ще премине през Белгия и Люксембург, преди да се насочи към Франция.

Фрум ще oпита да стане петият колоездач в историята с четири победи в Тура. Досега това са правили само Жак Анкетил, Еди Меркс, Мигел Индурайн и Бернар Ино, които са печелили най-престижното колоездачно състезание по пет пъти. 

Дневник