Българският тенисист Григор Димитров ще играе с Иво Карлович във втория кръг от турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Срещата ще е в сряда, като се очаква обявяването на програмата.

Хърватинът преодоля трудно първото стъпало след мач с три тайбрека. Той се наложи със 7:6 (4), 6:7 (9), 7:6 (7) срещу испанеца Роберто Баутиста-Агут. Срещата беше много вълнуваща и оспорвана, като продължи малко повече от 3 часа.

Димитров и Карлович ще се срещнат за шести път. До момента всичките им мачове са били завързани, като българинът има три победи и две загуби.

Той спечели последните два двубоя през 2016 г. - с 6:3, 7:5 в мастърса в Канада и със 7:6 (0), 7:6 (2) в Истанбул. Двамата са играли общо три пъти на червени кортове, като Димитров има две победи.

Хасковлията започна участието си в Мадрид с първата си победа от два месеца. Той преодоля в два сета Филип Колшрайбер.

При нов успех Димитров ще играе с победителя от мача между осмия в схемата Доминик Тийм и американеца Джаред Доналдсън.

Мачът между Карлович и Баутиста-Агут премина без нито един пробив, макар двамата да имаха добри възможности. В четвъртия гейм на първия сет хърватинът се спаси след 0:40, а след това и двамата имаха по една възможност за пробив в сета.

Във втория сет при 5:4 Карлович поведе с 40:0 и имаше три поредни мачбола при сервис на съперника си, но испанецът се защити. В тайбрека Баутиста-Агут спаси още два мачбола, за да спечели и да стигне до трети сет.

В него представителят на домакините пръв имаше точка за спечелване на мача при 5:4 и сервис на Карлович, но хърватинът се справи. След това отново испанецът поведе - този път при 6:5 с 40:15, но изпусна и двата мачбола.

Двамата изпуснаха по една възможност за победата в тайбрека, след което Карлович триумфира с 9:7 точки. 

Дневник