"Ювентус" се класира за финала в Шампионската лига. "Бианконерите" постигнаха втора победа срещу "Монако" - този път с 2:1.

Италианците изиграха много силно мача, като след първото полувреме водеха с 2:0 с головете на Марио Манджукич и представилия се забележително Даниел Алвеш. В 69-ата минута Мбапе успя да сложи край на продължилата повече от 11 часа серия на Джанлуиджи Буфон без допуснат гол в турнира.

"Ювентус" е на финал в надпреварата за втори път в последните три години. През 2015 г. те загубиха с 1:3 от "Барселона". Сега срещу себе си отново ще имат испански отбор - някой между мадридските "Реал" и "Атлетико".

За италианците това е общо девети финал в най-силния европейски клубен турнир и шести, откакто е във формата на Шампионската лига. Бяло-черните имат слаба успеваемост, като са стъпвали на върха само два пъти - през 1985 и 1996 г.

Срещата в Торино започна с устрем на "Монако", който се впусна в опит да заличи поражението си с 0:2 от първата среща. Още в началото гостите създадоха няколко възможности, но без резултат.


Постепенно "Ювентус" започна да овладява инициативата и да създава възможности. Гонсало Игуаин, Манджукич и Миралем Пянич не успяха да вкарат след хубави атаки. В 33-ата минута Алвеш направи третата си асистенция от три гола срещу "Монако". Той центрира от дясно и Манджукич стреля отблизо с глава, но Даниел Субашич спаси. Топката обаче се върна при нападателя, който отблизо вкара.

Малко преди почивката стражът на гостите боксира след ъглов удар и Алвеш от воле отбеляза много красив гол за 2:0.

Буфон поздравява Мбапе, който в 69-ата минута на мача в Торино прекъсна серията му без допуснат гол


В 67-ата минута Буфон се справи с удар на Мбапе. Секунди по-късно след подаване от ляво младият футболист на "Монако" изскочи сред защитата и от метър засече във вратата на "Ювентус".

След гола играта се накъса и сред футболистите се появи напрежение, което доведе до няколко спречквания. Гостите се постараха да стигнат до изравняване, но нямаха успех. Със стабилна игра "Ювентус" спечели втората си победа и след 4:1 общ резултат стигна финала в Кардиф. 

Дневник