"Атлетико" посреща тази вечер "Реал" в реванш от полуфиналите в Шампионската лига. "Дюшекчиите" се впускат в изпълнение на наглед невъзможната мисия.

"Реал" спечели убедително с 3:0 на "Сантяго Бернабеу" след хеттрик на Кристиано Роналдо.

Резултатът дава основание да се смята, че в мадридското дерби ще има шоу, но с минимална интрига. За разлика от обичайния си добре премерен, защитен стил, сега "Атлетико" няма избор и ще трябва да атакува. Това ще даде възможности пред "Реал", който вероятно ще търси своите възможности, за да вкара и да си подпечата билета за финала в Кардиф.

Това е петият дуел между двата състава на европейската сцена, като до момента "Реал" има пълно превъзходство.

"Атлетико" има само една победа - с 1:0 в реванша от полуфиналите на Купата на европейските шампиони през 1959 г. Тогава отново белите излизат крайни победители в сблъсъка, след като печелят третия двубой на неутрален терен.

След това срещите им са съвсем пресни - мадридските съперници играят в решителната фаза в Шампионската лига за четвърта поредна година. През 2014 и 2016 г. "дюшекчиите" загубиха много драматично финалите на турнира, а през 2015 г. отпаднаха от белите в четвъртфиналите. В последните години "Атлетико" се представя силно срещу "Реал" във вътрешните първенства и купи, но все още не може да се пребори с успешните традиции на съперника си в мадридските дербита в Европа.

"Реал", воден от Зинедин Зидан, продължава да преследва възможността да стане първият отбор, който успява да защити трофея в Шампионската лига.

Белите са в отлична форма, като разчитат много на звездата си Кристиано Роналдо, който вкара осем гола в предните три мача в Шампионската лига

"Атлетико" ще е без Фернандес. Диего Симеоне очаква с положителна нагласа възможността да използва Хуанфран, Хименес и Върсалко.

"Реал", от своя страна, няма да може да използва двама ключови футболисти - Карвахал и Гарет Бейл, които се възстановяват от контузии.

Мадридчани са в подем, като разчитат много на звездата си Кристиано Роналдо. Португалецът вкара осем гола в двата мача с "Байерн" и в предния с "Атлетико".

Диего Симеоне: "Ако се налагаше да мотивирам футболистите си за този мач, значи трябва да напусна клуба. Мотивацията се състои в това да се вдигнем и да опитаме всичко. Предстои ни различен мач. Срещу себе си имаме голям съперник, който ни победи с 3:0 на "Бернабеу", победи ни в два финала - един с дузпи и един с гол в 93-ата минута. Това е хубаво предизвикателство."

"Вярвам във футболистите си. Познавам ги от пет години и нямам съмнение, че ще направим добър мач. Трябва да се защитаваме добре, възможно най-дълго да съхраним надеждите си за класиране, да гледаме минута по минута, секунда по секунда с идеята да продължим."

"След месеци вече имаме на разположение играчите си, което е положително", добави Симеоне.

Зинедин Зидан: "Ще подходим към този мач като към всеки друг - концентрирано и с желание да дадем всичко от себе си. Ще видим какво ще се получи, но целта ни няма да се промени. Резултатът не променя нищо, ще се постараем да вкараме".

Французинът се надява да достигне до шестия си финал в Шампионската лига - като играч и треньор. "Чувствам се отлично. Този клуб се наслаждава на такива моменти. Каквото и да си постигнал в миналото, трябва да продължаваш да се доказваш."

Зидан смята, че въпреки победите срещу "Атлетико" във финалите от 2014 и 2016 г. сега мачът ще е различен. "Те имат своите силни страни, а ние - нашите", посочи той. И добави, че "Реал" ще направи голяма грешка, ако реши, че ще се класира леко. 

Дневник