"Ювентус" има много добри възможности да спечели Шампионската лига, смята треньорът Масимилиано Алегри. "Бианконерите" стигнаха финала за втори път в последните три сезона.

Те победиха отново "Монако" и си заслужиха място във финала в Кардиф. Там съперник на италианците ще е някой от мадридските отбори - "Реал" или "Атлетико".

"Това е път, който започна преди много време. Всички се развиваме - клубът, футболистите, както и аз. Поздравявам всички", каза Алегри.

"От утре (днес) започваме да мислим за това, което може да направим в следващите 20 дни. Нормално е да бъдем ентусиазирани, но не трябва и да бързаме. Имаме да подобрим някои неща, защото съставът може и да се развива. Способен е на това", заяви специалистът.

Според него играчите са се представили добре и са заслужили класирането си. "На финал сме и трябва да опитаме да го спечелим. Надявам се, че това е нашата година. Имаме много добри възможности да станем шампион."

Алегри поздрави Дани Алвеш за силното му представяне - в двата мача той направи три асистенции и вкара последния гол за отбора си. "Преди три месеца някои хора искаха го да потиснат. Когато един футболист е добър, той е добър през юни, септември и през следващия юни. Няма как да се промени и да стане посредствен. При всички положения Алвеш не е някого, когото сме открили през последните три месеца. Той е спечелил общо 29 титли в кариерата си", добави треньорът на "Ювентус". 

Дневник