Новак Джокович стартира успешно защитата на титлата си от сериите "Мастърс" в Мадрид. Световният №2 победи трудно с 6:1, 4:6, 7:5 за 2.17 часа представителя на Испания Николас Алмагро във втория кръг от надпреварата.

Това беше първа победа за Джокович след голямата промяна, която предприе в професионален план - преди дни сърбинът освободи тримата най-дългогодишни членове на своя екип.

Носителят на 12 титли от Големия шлем изпусна инициативата, която имаше в началото на мача. След това запази концентрация във важните моменти и дочака грешки на съперника, за да си осигури място в следващия кръг.

 Джокович беше пробит още в първия гейм. Сърбинът пое контрола и спечели шест поредни гейма, с което затвори първия сет.

Алмагро подобри значително играта си във втория сет. 76-ият в света имаше точка за пробив във втория гейм, която пропиля след неуспешен форхенд. Джокович два пъти повеждаше с 40:15 на сервис на Алмагро, но сетът продължи без пробив. До такъв стигна испанецът в десетия гейм и изравни сетовете.

Силната игра на Алмагро продължи и в началото на третия сет и той поведе с 3:0 гейма. Джокович върна бързо пробива и изравни на 3:3. При 5:5 и 30:30 испанецът сбърка два форхенда и беше пробит. Джокович взе следващия си сервис гейм и спечели мача.

Следващият съперник на сърбина ще бъде друг испанец - Фелисиано Лопес, който победи Жил Симон. 

Дневник