Българският тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг в турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Той победи с 6:3, 7:5 Иво Карлович.

В осминафиналите негов съперник ще е Доминик Тийм. Австриецът, който е осми в схемата, се наложи в два сета срещу американеца Джаред Доналдсън.

Срещата на Димитров и Тийм ще е в четвъртък не преди 18.00 часа българско време.

Хасковлията имаше нужда от 76 минути, за да стигне до успеха. Той игра стабилно, устоя в няколко ключови момента и заслужи продължаването си.

Мачът започна с голямо изпитание за Димитров, който още в първия гейм при свой сервис изоставаше с 0:40. Дванадесетият в схемата се справи с предизвикателството и се защити, а веднага след това оползотвори първата си възможност за пробив. Той защити постигнатото и поведе с 3:0.

В петия гейм Карлович отново се оказа много близо до пробив, като този път поведе с 40:15. Съперникът му запази хладнокръвие и се измъкна.

Макар да изпусна възможност за втори пробив при 5:3, Димитров приключи сета с гейм на нула.

Вторият сет вървеше бързо, като двамата печелеха спокойно сервис-геймовете си до 5:5, без да дават шансове на съперника си. Тогава българинът направи решителната крачка - той дръпна с 40:0 и от третия опит съумя да пробие.

Той завърши и втория сет с гейм на нула, с който подпечата преминаването си в осминафиналите. 

Дневник