"Атлетико" (Мадрид) създаде малко очаквана интрига и помечта, но не успя да направи исторически обрат срещу големия си съперник "Реал". "Дюшекчиите" се наложиха с 2:1, но след победата си с 3:0 в първия мач от полуфиналите белите се класираха за финала в Шампионската лига.

"Атлетико" поведе с 2:0 до 16-ата минута с головете на Саул Нигес и Антоан Гризман. Малко преди почивката Иско отбеляза безценното попадение за гостите.

"Реал" ще спори за титлата с "Ювентус", който преодоля "Монако". Мадридчани продължават защитата на титлата си от миналия сезон, като се надяват да станат първият отбор, вдигнал купата в Шампионската лига в две поредни години.

"Атлетико" "затвори" с престижна победа в мадридското дерби "Висенте Калдерон" за евротурнирите. През лятото отборът ще се премести на новия си стадион.

Мачът започна вълнуващо с много емоции, напрежение и възможности. "Атлетико" вкара след ъглов удар, като Нигес засече с глава при близката греда. Малко по-късно домакините получиха дузпа, която Гризман превърна в гол.

Това даде криле на "Атлетико", който се доближи максимално до резултата от първата среща. Воденият от Диего Симеоне състав се стараеше да играе стабилно в защита, но грешка в края на полувремето сложи край на надеждите за обрат.


Карим Бензема премина през трима играчи на съперника до аутлинията и пусна в наказателното поле. Тони Кроос стреля, а Ян Облак спаси, но Иско се оказа на правилното място и намали.

След почивката емоциите понамаляха. "Атлетико" имаше отлична възможност за трети гол в 67-ата минута, но Кейлор Навас направи две много добри спасявания след удари на Яник Караско и Кевин Гамейро.

Малко по-късно Лука Модрич вкара, но беше отсъдена засада на Кристиано Роналдо, който влияеше на играта.

Резултатът се запази до края и така се стигна до петия краен успех на "Реал" срещу "Атлетико" в срещите помежду им в евротурнирите. 

Дневник