Треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан остана впечатлен от пробива на Карим Бензема, който беше в основата на гола за 1:2 срещу "Атлетико". Попадението на Иско в края на първото полувреме сложи край на интригата и подпечата класирането на белите за финала в Шампионската лига.

"Не знам как Бензема успя да излезе от ъгъла. Наистина не мога да се сетя колко футболисти преодоля", каза Зидан за сънародника си.

"Във футбола не става въпрос само за това кой вкарва головете. Вижте само какво направи Бензема. Той има големи качества и предлага не само голове. Той е отборен играч", добави специалистът.

 Зидан посочи, че отборът му е имал трудности в първите 20-25 минути, когато "Атлетико" поведе с 2:0. "Въпреки това не се притеснихме, защото знаехме, че ще създадем положения, а се нуждаехме само от един гол, за да обърнем нещата в наша полза."

По думите му "Реал" е играл много по-добре след почивката.

Специалистът отдаде дължимото на играчите си за достигането до втори пореден финал в Шампионската лига. Испанците ще спорят за купата с "Ювентус" в Кардиф.

"Заслугата е изцяло на футболистите ми, които работиха много упорито за това. Щастливи сме да сме на финала и имаме време да се подготвим за него", каза Зидан.

Дневник