Водачът в световната ранглиста Анди Мъри отпадна от тенис турнира в Мадрид. Шотландецът загуби с 3:6, 3:6 от щастливия губещ от квалификациите Борна Чорич.

Хърватинът изигра силен мач и спечели след 1.26 часа, за да си осигури място в четвъртфиналите. Новината може да се окаже добра за Григор Димитров, който играе с Доминик Тийм. Победителят от мача им ще играе именно с Чорич в следващия кръг в петък.

За Мъри това беше поредно неубедително представяне през сезона. Той записа серия колебливи резултати, като дотук през 2017 г. има 15 победи и шест загуби. Шотландецът спечели титлата в Дубай, а в Australian Open и мастърсите, в които участва, приключи неочаквано рано.

Чорич пръв проби за 3:2, но Мъри веднага изравни. След това хърватинът влезе в серия и до края не позволи на съперника си да спечели свой сервис-гейм.

При 5:3 заемащия 59-ото място в ранглистата на АТП Чорич поведе с 40:0. Той не можа да се възползва от първите две възможности за трети пореден пробив и успех в сета, но при следващата сполучи.

Вторият сет вървеше без пробиви до 4:3. Тогава Чорич спечели гейм на нула при сервис на Мъри, а след това успя да приключи мача. 

Дневник