Миналогодишният шампион и двукратен носител на трофея Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. На сръбския тенисист дори не му се наложи да излезе на корта, след като съперникът му Кей Нишикори се оттегли от турнира заради контузия.

Японецът, който преследваше четвърто поредно участие на полуфиналите в испанската столица, изпитва болки в дясната китка. "За съжаление все още не съм 100% готов и не искам да рискувам. Ще трябва да си взема няколко дни почивка", обясни световният №8.

Той заяви, че се надява да бъде на линия за следващия турнир от сериите "Мастърс" - в Рим, който започва в понеделник. "Основната ми цел обаче е да се възстановя напълно за "Ролан Гарос", допълни финалистът в Мадрид от 2014 г.

Джокович ще преследва трети финал при петото си участие на полуфинал в испанската столица след 2008, 2009, 2011 и 2016 г. Следващият му съперник ще бъде излъчен от двубоя между рекордьора по титли Рафаел Надал и Давид Гофен от Белгия.

Четвъртфиналите в горната половина на схемата противопоставят щастливия губещ от квалификациите Борна Чорич, който вчера шокира световния №1 Анди Мъри, срещу Доминик Тийм, който обърна Григор Димитров след пет спасени мачбола, и уругваеца Пабло Куевас срещу представителя на Германия Александър Зверев.

Dnevnik.bg