Футболистите на "Дунав" изпуснаха да спечелят втора поредна победа срещу "Лудогорец". Срещата в Русе завърши 2:2, след като в 88-ата минута Михаил Милчев си вкара автогол.

Домакините два пъти повеждаха, но не успяха да спечелят.

"Дунав" записа победа (1:0), две равенства (и двете по 2:2) и загуба (3:5) срещу шампиона. Осем от всичките 23 гола, които "Лудогорец" е получил през сезона, са дело на русенци.

Разградчани си осигуриха шестата поредна титла още миналия кръг след 3:0 срещу "Локомотив" в Пловдив. "Дунав" продължава да се бори за предно класиране. Съставът на Веселин Великов е четвърти с 46 точки, колкото има и "Черно море", но варненци са с мач по-малко.

Русенци поведоха в 13-ата минута с гола на Васил Шопов, който беше точен в наказателното поле. "Лудогорец" изравни чрез голмайстора си Клаудиу Кешерю в 66-ата минута. Румънецът получи в близост до вратата, завъртя се и вкара.

Секунди по-късно "Дунав" протестира бурно заради претенции за неотсъдена дузпа за игра с ръка на Марселиньо. В 77-ата минута домакините отново поведоха, след като Бирсент Карагерен получи пред вратата и нямаше проблеми да отбележи.

Малко преди края на редовното време Джонатан Кафу стреля, а в опита да изчисти Милчев прати топката във вратата си.

Dnevnik.bg