Рафаел Надал се класира за полуфиналите в тенис турнира в Мадрид. Четирикратният шампион в надпреварата се наложи със 7:6 (3), 6:2 срещу Давид Гофен.

С успеха си той си осигури среща с Новак Джокович. Сърбинът стигна следващия етап без игра, след като Кей Нишикори се оттегли заради контузия.

В другия полуфинал уругваецът Пабло Куевас, впечатлил със забележителен удар по-рано днес, ще спори с победителя от мача между Доминик Тийм и Борна Чорич.

Надал и настоящият шампион Джокович ще играят за 50-и път. Сърбинът, който е втори в света и има две титли в Мадрид, е спечелил последните седем мача срещу испанеца. Той води с 26:23 в съперничеството помежду им.

Надал е в отлична форма, като спечели 13-ата си победа от 13 мача на клей през сезона. Първият сет в мача с Гофен мина без пробиви, макар испанецът да имаше отлични възможности. В тайбрека той натрупа преднина и след 6:2 превърна в точка втората си възможност за приключване на сета.

Четвъртият в схемата проби за 3:1 във втория сет. Веднага след това белгиецът поведе с 40:15, но не можа да върне пробива. Надал задържа инициативата и след още един пробив стигна до 6:2 и спечели мача.

Dnevnik.bg