"Локомотив" (Пловдив) победи с 2:1 "Левски" у дома в среща от Първа лига.

Голмайсторът на бяло-черните Мартин Камбуров откри резултата със 186-ия си гол. В началото на второто полувреме игралият силно Мехди Бурабия изравни от фаул. Стефан Йевтоски донесе победата на домакините с красив гол.

"Левски" остава трети с 59 точки, с колкото е и вторият ЦСКА, но червените са с мач по-малко. "Локомотив" се доближи на една от четвъртото място.

Преди мача футболистите, треньорите и привържениците на "Локомотив" изразиха подкрепата си към легендата Аян Садъков, който се бори с тежка болест. Те дадоха началото на акцията "С теб сме, Аяне", в която с цел събиране на средства се продават фланелки с лика на бившия национал.

В 31-ата минута Бурабия стреля от удобна позиция, но топката срещна тялото на противников футболист и излез в ъглов удар. След изпълнението му Франсин Нар изгуби топката, която попадна в Пламен Крумов. Той подаде на Дани Кики отдясно, последва пас към Димо Бакалов, който продължи към Камбуров. Нападателят завърши с голов удар отлично развитата бърза атака и поведе отбора си за 1:0.

Малко след това Гостите се хвърлиха да изравняват и в 40-ата минута Бурабия стреля мощно от 20 метра, Илко Пиргов успя да отклони леко топката и тя срещна гредата.

Сините успяха да изравнят в 57-ата минута, когато Бурабия изпълни много добре свободен удар. Седем след това след изпълнение на ъглов удар Давид Яблонски изби топката в краката Йевтоски, който стреля силно и върна преднината на пловдивчани.

В 71-ата минута Амаду Сукуна излезе в удобна позиция, но стреля слабо и Пиргов улови. В оставащото време домакините играха внимателно в отбрана и спечелиха.

Dnevnik.bg