"Челси" стана шампион на Англия за шести път. Финалната точка беше сложена с победа с 1:0 срещу "Уест бромич" като гост.

Ценния гол вкара резервата Миши Батшуай в 82-ата минута.

Лондончани събраха 87 точки и се откъснаха на десет пред "Тотнъм". Макар и с мач по-малко, "шпорите" вече няма как да направят обрат.

Това е петата шампионска титла за "Челси" в ерата на управление на Роман Абрамович. Ключова заслуга има мениджърът Антонио Конте, който изгради характерен стил и изведе лондончани на върха още в първия си сезон.

Отборът от "Стамфорд бридж" може да постигне дубъл, ако спечели финала за Купата на Англия срещу "Арсенал".


Мачът не беше особено вълнуващ заради по-затворената игра на "Уест бромич". "Челси" имаше трудности при създаването на добри възможности, но вложи много енергия и успя да постигне целта си.

Още в началото домакините можеха да поведат, но Тибо Куртоа се справи. Постепенно лондончани взеха инициативата и започнаха да търсят начин да поведат. Една от най-големите опасности пред вратата на "Уест бромич" през първата част беше в 31-ата минута след далечен удар на Франсеск Фабрегас, при който топката мина покрай гредата.

След почивката сините продължиха да атакуват, като ставаха по-настоятелни. Виктор Моузес и Фабрегас не успяха да вкарат в началните минути на втората част.

В средата на полувремето "Уест бромич" направи две добри атаки, които също завършиха без гол. Хосе Рондон и Насер Шадли изпуснаха шанса си.

Решителният момент дойде в 82-ата минута. Тогава след неуспешен удар на играч на "Челси" топката отиде вдясно, от където Сесар Аспиликуета пусна пред вратата и Батшуай засече, за да даде начало на бурна радост на съотборниците си, Конте и привържениците.

В оставащото време "Челси" запази преднината си и спечели титлата. 

Дневник