"Арсенал" победи "Стоук сити" като гост и се доближи на точка от топ 4. "Топчиите" се наложиха с 4:1 след голове на Оливие Жиру, който се разписа на два пъти, Месут Йозил и Алексис Санчес. Точен за "грънчарите" беше нападателят Питър Крауч, който влезе на мястото на Джо Алън през второто полувреме. Двуметровият футболист прати топката във вратата на Петър Чех с ръка, но това остана незабелязано от съдиите.

"Арсенал" събра 69 точки на петото място. Четвъртият "Ливърпул" има 70, като в неделя "мърсисайдци" гостуват на "Уест хем". Шести е "Манчестър юнайтед" с 65, който ще играе срещу "Тотнъм" на "Уайт харт лейн" също в неделя.

През първото полувреме отборът на Арсен Венгер надигра съперника си. В деветата минута Шкордан Мустави принуди Джак Бътланд се намесва решително с удар, насочен точно под гредата, а малко след това Начо Монреал удари греда, след като засече с глава центриране отдясно.

Три минути преди края на частта Жури откри. Френският национал завърши атака, при която Ектор Бейерин проби в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията.

В 55-ата минута Йозил направи 2:0. Той беше изведен от Сансеч и между двама защитници технично завърши.

След това отборът на "Стоук" погледна по-смело към вратата на Чех и в 68-ата минута Марко Арнаутович центрира отляво и на близката греда Крауч скочи и вкара. Той обаче игра с ръка, но съдиите не видяха ситуацията.

Последва натиск на "грънчарите", но устремът им беше спрян с трети гол в 76-ата минута. Бейерин подаде към Санчес пред наказателното поле и чилиецът проби, след което с десния крак прати покрай Бътланд. Санчес почувства болка малко преди попадението и след като се разписа беше сменен.

Крайното 4:1 оформи Жиру в 80-ата минута, когато отправи удар от движение след пас на Аарън Рамзи.

"Арсенал" вкара четири или повече гола в пет мача през този сезон за първи път от сезон 1936-37. В следващия кръг "топчиите" играят срещу "Съндърланд" на 16 май, на 21 май - срещу "Евертън", а шест дни по-късно излизат срещу "Челси" във финала на ФА къп. 

Дневник