"Ливърпул" постигна убедителна победа в гостуването си на "Уест хем" и си върна третото място във Висшата лига. "Мърсисайдци" се наложиха с 4:0 и събраха 73 точки. Отборът на Юрген Клоп се нуждае от победа в последния си мач за сезона, за да си гарантира участие в Шампионската лига през следващия сезон. Червените приемат "Мидълзбро" на 21 май.

"Ливърпул" надигра съперника си можеше да се поздрави с още по-убедителна победа. Футболистите на Клоп владееха топката 67% и бяха отправили общо 26 удара срещу 10 на "чуковете".

Даниел Стъридж започна като титуляр от 2 януари насам, след като Роберто Фирмино беше извън състава заради контузия.

"Ливърпул" беше по-активен в атака и в 35-ата минута "мърсисайдци" откриха резултата. Коутиньо изведе Стъридж зад отбраната, която допусна сериозна колективна грешка, нападателят преодоля вратаря и прати топката в мрежата.

В 45-ата минута Ричард Аю удари греда от метър-два, топката отскочи при него и пак от същото разстояние уцели страничния стълб.

Вайналдум в 57-ата стреля силно извън пеналта и разтресе напречната греда, Коутиньо овладя и след слалом между бранителите завърши с диагонален шут за 2:0.

При изпълнение на корнер в полето на гостите в 61-ата минута Вайналдум удари с ръка Уинстън Рийд, но реферът не отсъди дузпа, въпреки претенциите на домакините. Последва бърза контраатака на "Ливърпул", която Коутиньо завърши с второто си попадение и 3:0.

Ориги в 65-ата минута стреля мощно от сериозна дистанция – и пак гредата спаси домакините. Белгиецът все пак успя да запише името си сред голмайсторите в десетина минути след това, след пробив на Стъридж по фланга.

Dnevnik.bg