"Тотнъм" победи "Манчестър юнайтед" в последния си мач на "Уайт харт лейн", който беше дом на "шпорите" в продължение на 118 години. Отборът на Маурисио Почетино се наложи с 2:1 с попадения на Виктор Уаниама и Хари Кейн. Точен за "Юнайтед" беше Уейн Рууни.

През следващият сезон "Тотнъм" ще играе на "Уембли", докато новият стадион бъде завършен. Съоръжението ще бъде с капацитет 61 000 места.

Двубоят беше изгледан от бивши футболисти на двата отбора от близкото и далечно минало, в това число и Димитър Бербатов, който беше в компанията на агента си Емил Данчев.

"Шпорите" завършиха без загуба като домакин през сезона. Те си узакониха и второто място в крайното класиране с 1102-ата си победа на този стадион.

Мениджърът на "Юнайтед" Жозе Моуриньо беше оставил на пейката Маркъс Рашфорд, Хенрих Мхитарян и Андер Ерера, които влязоха през втората част. Маруан Фелайни изтърпяваше наказание, а Пол Погба пропусна мача, защото баща му почина.

Резултатът беше открит още в шестата минута. Бен Дейвис центрира, Виктор Уаниама надскочи Рууни и с глава не остави шансове на Давид де Хея.

Най-добрата възможност за "червените дяволи" стана в 18-ата минута, когато Марсиал получи от Рууни, справи се с Дейвис и оправи техничен удар, който обаче премина покрай лявата греда. Малко след това Хьон-мин Сон излезе сам срещу Де Хея след неразбирателство в защита на гостите и стреля силно, но испанецът спаси. Смолинг изчисти лошо и прати към Ериксен, който с удар от движение не намери очертанията на вратата.

"Тотнъм"продължи да играе по-агресивно и да пресира съперника си. В 22-ата минута Кейн удари греда. Нападателят засече с глава центриране на Ериксен. Три минути след това Де Хея отново трябваше да се намесва решително, след като Ериксен центрира, но след рикошет в крака на Туанзебе топката се насочи точно под напречната греда.

След половин час игра Деле Али опита късмета си с мощен удар от дистанция, но и при тази ситуация вратарят на "червените дяволи" действа стабилно. Той добре затвори ъгъла си и при удар на Кейн от близо.

"Шпорите" удвоиха преднината си в началото на втората полувреме. В 49-ата минута Кейн вкара втория гол, след като засече центриране на Ериксен от пряк свободен. Английският национал вече се е разписвал срещу 24 от общо 25 отбора, срещу които е играл в елита на Англия. Единствено срещу "Кардиф" не успя.

След второто попадение "шпорите" намалиха оборотите. Марсиал отново беше много близо до попадение. В 62-ата минута френският национал завърши контраатака с хубав удар, но топката премина покрай вратата.

Рууни успя да намали в 71-ата минута. Той получи топката в наказателното поле след пробив на Марсиал и с удар от движение вкара 198-ия си гол във Висшата лига.

До края "Тотнъм" се опита да вкара трети гол, но Де Хея се справи с удари на Кейн и Али.

Dnevnik.bg