"Реал" и "Барселона" постигнаха важни победи по пътя към върха в Примера дивисион. Белите спечелиха домакинството си с 4:1 срещу "Севиля", а каналунците се наложиха със същия резулат над "Лас Палмас" на "Гран Канария".

И двата отбора имат по 87 точки на първите две места, като отборът на Зинедин Зидан е с мач по-малко. "Реал" също стигна границата от 100 гола в първенството. "Барселона" вече има 112.

На "Сантяго Бернабеу" Кристиано Роналдо вкара два гола, а по един добавиха Начо и Тони Кроос. Точен за "Севиля" беше Стеван Йоветич.

Първото попадение на португалеца беше под номер 400 за него във всички турнири за белите. Те поведоха със спорен гол в 10-ата минута, когато точен беше Начо. Той прати топката във вратата от пряк свободен, но стената на "Севиля" още не беше построена, а освен това гостите претендираха, че сигнал от съдията не е имало в момента на удара.

Вратарят на "Реал" направи няколко решаващи спасявания, а преди да се разпише Йоветич удари греда на два пъти.

За успеха на "Барселона" Неймар реализира хеттрик, като бразилецът вкара за първи път три гола в гостуване на каталунците във всички турнири. Другото попадение беше дело на Луис Суарес. За "Лас Палмас" се разписа Педро Бигас през второто полувреме.

В последния си мач за сезона отборът на Луис Енрике ще посрещне "Ейбар", а "Реал" ще играе срещу "Селта" в сряда, а в неделя - срещу "Малага".

Dnevnik.bg