Българският тенисист Григор Димитров се изправя тази вечер срещу Хуан Мартин дел Потро - един от най-неудобните му съперници. Двамата ще играят в първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Рим.

Срещата ще е на централния корт и ще започне не преди 20.30 часа.

До момента Димитров и Дел Потро са играли четири пъти, като сребърният медалист от олимпийските игри в Рио 2016 има четири победи.

 Българинът допусна две загуби в по два сета през 2016 г. - в Щутгарт и в Стокхолм. Другите му две загуби са от 2013 г. Това ще е първият им мач на червени кортове.

При евентуален успех десетият в схемата Димитров ще срещне във втория кръг Кайл Едмънд от Великобритания или португалеца Жоао Соуса. В тази част от схемата са Кей Нишикори и Новак Джокович.

Хасковлията участва в Рим за пета поредна година. Миналия сезон той беше отстранен още на старта от Александър Зверев (1:6, 4:6). Най-добрият му резултат е класирането за полуфиналите през 2014 г., когато загуби от Рафаел Надал.

Миналата седмица Димитров стигна осминафиналите в Мадрид, където изпусна пет мачбола и отстъпи срещу Доминик Тийм. Впоследствие австриецът стигна финала, но беше победен от Надал. 

Дневник