Българските бадминтонистки Габриела и Стефани Стоеви се надяват на силно представяне на световното първенство, като гледат към медалите. Наскоро двойката спечели сребро от европейското в Дания.

"Заминаваме за Канада и САЩ. Това ще е подготовка за световното, което е най-голямата ни цел. Надяваме се на много добър резултат. Ако можем да влезем в медалите, ще е най-големият ни успех", каза Габриела Стоева пред БНТ.

Световното първенство ще се проведе от 21 до 27 август в Глазгоу.

Българките смятат, че азиатските състезателки, които доминират в спорта, вече гледат по различен начин към тях. "За азиатците ние сме най-голямата изненада. Ние, първо, идваме от България - страна, където бадминтонът не е много развит. Мисля, че много им объркваме схемите. Тази година бихме една от най-добрите китайски двойки на German Open. Гледат ни много изкъсо вече, не ни подценяват и играят на 200 процента срещу нас", заяви Стефани Стоева.

Двете посочиха, че разчитат много на силната си игра в защита, където според Габриела Стоева "са бетон".

"За нас е много ценно (сребърното отличие от европейското), защото се борим за този медал от две години. Всеки път падаме в четвъртфиналите и не успяваме да влезем във фазата с медалите. Но тази година си казахме, че това е нашата година. Вече от полуфинала играта ни беше коренно различна. Бяхме много спокойни, защото знаехме, че сме си гарантирали медал", заяви Стефани Стоева.

Dnevnik.bg